سوالات مصاحبه دکتری چیست؟

خانه » مقاله » سوالات مصاحبه دکتری چیست؟

اگر برای شما هم سؤال است که در مصاحبه دکتری چه سوالاتی می‌پرسند؟ تا آخر این مقاله همراه ما باشید تا به صفر تا صد، دفاع و مصاحبه دکتری بپردازیم. در این مقاله بررسی می‌کنیم که چه سوالاتی و فاکتورهایی می‌تواند کار شما برای قبولی در دکتری را خیلی ساده کند، پس اگر می‌خواهید بدون دردسر در مصاحبه دکتری قبول شوید، این مقاله را از دست ندهید.

جهت مشاوره و راهنمایی بیشتر می توانید با کارشناسان رشته خود در موسسه علمی پژوهشی سفیر تماس حاصل فرمایید.

چه سوالاتی در مصاحبه دکتری پرسیده می‌شود؟
چه سوالاتی در مصاحبه دکتری پرسیده می‌شود؟

چه سوالاتی در مصاحبه دکتری پرسیده می‌شود؟

سوالاتی که در مصاحبه دکتری از شما پرسیده می‌شود در چند بخش مختلف بوده و حوزه‌های تخصصی، عمومی، عقیدتی و زبان انگلیسی را شامل می‌شود. البته بد نیست به این موضوع هم اشاره داشت که داوران به سراغ رزومه علمی شما هم می‌آیند و درباره پژوهش و تحقیقاتی که انجام داده‌اید نیز پرسش‌هایی را انجام می‌دهند. به طور کلی از شما در حوزه‌های زیر سؤال می‌شود.

  • سؤالات تخصصی رشته یا روش تحقیق
  • تست و سنجش زبان انگلیسی به روش‌های مختلف
  • سؤالات عمومی در زمینه‌های مختلف
  • سؤالات در خصوص پژوهش‌ها و رزومه علمی فرد
  • سؤالات عقیدتی و مذهبی

اهمیت زبان انگلیسی در آزمون دکتری

یکی از بخش‌های مهم برای قبولی در آزمون و مصاحبه دکتری، تست سطح زبان انگلیسی است که به شکل‌های مختلفی انجام می‌شود. معمولاً اساتید با مکالمه با دانشجو، پرسیدن لغات تخصصی رشته موردنظر یا ارائه متن انگلیسی و درخواست روخوانی و ترجمه به سطح زبان انگلیسی فرد پی می‌برند. بد نیست بدانید که زبان انگلیسی جزو مهم‌ترین بخش‌های قبولی یا رد متقاضی هستند که با توجه به این موضوع توصیه می‌کنم، روی زبان انگلیسی خود به خوبی کار کنید.

داشتن رزومه علمی قوی

یکی از نکات مهم در مصاحبه دکتری که در قبولی شما تأثیر بالایی دارد، رزومه علمی است. با توجه به این موضوع توصیه می‌کنم که به شدت روی افزایش قدرت رزومه علمی خود کار کنید و سراغ چاپ انواع مقالات علمی و کتاب‌ها بروید. در ادامه به تأثیر مقاله و کتاب روی قبولی مصاحبه دکتری بیشتر می‌پردازیم.

به خصوص موارد زیر هر یک امتیاز خاص خود را برای هر داوطلب برای پذیرش برای ادامه تحصیل در دوره دکتری خواهد داشت:

  • گواهی تسلط بر زبان خارجی
  • مقاله ارائه شده در همایش‌ها و کنفرانس های داخلی و خارجی
  • چاپ و پذیرش مقاله علمی پژوهشی داخلی
  • مقاله علمی پژوهشی خارجی (مانند مقاله ISI و JCR)
  • مقاله علمی ترویجی
  • کتاب تالیفی چاپ شده
  • ترجمه کتاب
  • کسب رتبه برتر در جشنواره های داخلی
  • کسب رتبه در جشنواره های بین المللی
  • طرح‌های پژوهشی

چاپ مقاله علمی معتبر و امتیاز قبولی در آزمون دکتری

چاپ مقاله در مجلات معتبر به ویژه مقالات isi به شما کمک می‌کند تا خیلی سریع‌تر موفق شوید و بتوانید در مصاحبه دکتری قبول شوید. بد نیست بدانید که چاپ مقاله در مجلات علمی پژوهشی که 21 امتیاز در مصاحبه دکتری را به خود اختصاص می‌دهد، چاپ مقاله در مجلات خارجی معتبر می‌تواند بسیار موثرتر از چاپ مقاله در مجلات داخلی باشد، البته این بدان معنا نیست که مجلات داخلی معتبر نباشند.

ناگفته نماند که در مصاحبه دکتری داشتن پذیرش مقاله علمی پژوهشی از مجلات خارجی و داخلی به اندازه همان چاپ مقاله امتیاز دارد. یعنی اگر پذیرش مقاله را دریافت کرده باشید، امتیاز همان چاپ را خواهید گرفت. حال پذیرش مقاله در مجلات isi ایمپکت دار (مجلات jcr) باشد یا ISC.

چاپ کتاب و تأثیر آن در قبولی دکتری

چاپ کتاب یکی دیگر از عوامل موفقیت در آزمون دکتری می‌باشد که 4 امتیاز برای قبولی شما در مصاحبه دکتری را به همراه دارد. البته همانطور که متوجه شدید، چاپ کتاب به اندازه مقاله علمی تأثیر در قبولی شما ندارد، ولی به عنوان یک مزیت بزرگ در آزمون دکتری محسوب می‌شود، پس چاپ کتاب را در اولویت‌های افزایش رزومه علمی خود قرار دهید.

چند مقاله باید چاپ کنیم تا حتماً قبول شویم؟

این که چند کتاب یا مقاله چاپ کنید تا حتماً قبول شوید به شرایط مختلف بستگی دارد، ولی طبق تجربه هر چقدر رزومه علمی شما بالاتر و بهتر باشد شانس قبولی شما بیشتر است. به علاوه باید بگم که چاپ 1 مقاله علمی پژوهشی در مجلات isi به منزله چاپ چند مقاله کنفرانسی یا چند کتاب است. در نهایت باید با توجه به رقبا و دانشگاهی که می‌خواهید در آن قبول شوید، مقاله به چاپ برسانید و هر چقدر رزومه شما بهتر باشد، شانس بیشتری خواهید داشت.

تفاوت مصاحبه دکتری آزاد و سراسری

شاید بتوان گفت که تنها یک تفاوت در مصاحبه دکتری دانشگاه‌های آزاد و سراسری وجود دارد ولی این فرق بسیار عمقی و مهم است. ساده‌تر بگم، در دانشگاه‌های سراسری شما با اساتید خودتان مصاحبه می‌کنید که این موضوع با توجه به شناخت دانشجو از استاد و بالعکس می‌تواند به سود دانشجو تمام شود، ولی در دانشگاه آزاد شما به دانشگاه‌های مختلف دعوت می‌شوید و با اساتیدی مصاحبه می‌کنید که ممکن است اصلاً آن‌ها را نشناسید و این موضوع شرایط مصاحبه را برای شما بسیار دشوارتر می‌کند.

ویرایش نیتیو مقالات انگلیسی
ویرایش مقاله علمی پژوهشی