مجلات JCR جی سی آر را بیشتر بشناسیم

خانه » پذیرش و چاپ » مجلات JCR جی سی آر را بیشتر بشناسیم

مجلات JCR جی سی آر در دسته بندی مجلات چه جایگاهی دارد؟ در ابتدای مقاله میخواهیم بدانیم دسته بندی ها و میزان اهمیت مجلات جی سی آر چگونه می باشد. مجلات بین المللی از نظر اعتبار و امتیاز به چهار دسته تقسیم بندی میشوند که مورد تایید وزرات علوم هستند که ابتدا با هر یک از این مجلات مختصر آشنایی خواهیم داشت. بنابراین پذیرش و چاپ مقاله jcr در حال حاضر از امتیاز بالاتری بین دانشجویان و دانشگاه ها برخوردار می باشد.

نمایه های علمی معتبر و مجلات مورد تایید وزارت علوم به چهار گروه اصلی شامل:

1. تامسون رویترز Thomson Reuters
2. اسکوپوس Scopus
3. پاب مد PubMed
4. علوم جهان اسلام ISC

در ادامه مجلات تامسون رویترز را مورد بررسی قرار میدهیم به انواع دسته بندی و ویژگی های هر یک از این دسته بندی ها میپردازیم.

آشنایی با مجلات JCR
آشنایی با مجلات JCR

مجلات تامسون رویترز Thomson Reuters

شرکت چندملیتی تامسون رویترز یک شرکت فعال در حوزه رسانه های گروهی است که در قالب دو دسته بندی عمده، خدمات خود را ارائه میدهد:

دسته بندی اول: برای استناد علمی مقالات بر پایه جامع بودن است. که به این دسته از فعالیت های تامسون رویترز، که در پایگاهی مجزا به آن پرداخته میشود پایگاه Web Of Science یا به اختصار WOS نامیده میشوند. که این پایگاه مجلات خود را بر اساس امتیاز ضریب تاثیر دسته بندی نموده است. و مجلاتی که در قالب مجلات با فاکتور ایمپکت دار، مجلات امتیاز ضریب تاثیر که دارای رتبه علمی هستند را به نام Journal Citation report یا به اختصار JCR به صورت گزارش استنادی در پایان هر سال منتشر میکند.

دسته بندی دوم: شرکت تامسون رویترز پایگاهی دیگری را برای ارائه مقالات که با عناوین و موضوعات متداول و عامیانه را بدون امتیاز و ضریب تاثیر در قالب مقالات بدون ایمپکت، به نام institute for Scientific Information یا به اختصار ISI Listed نامیده میشود. کار این پایگاه تمام نشریاتی که در مراکز علمی و تحقیقاتی که قابلیت جستجو دارند را معتبر می داند. و این منابع را فهرست بندی میکند و با دریافت حق اشتراک در اختیار جامعه علمی و دیگر افراد جهان قرار میدهد.

مجلات JCR جی سی ار چیست؟

در بالا یک توضیح مختصر درباره دسته بندی و نوع مجلات ارائه شد. اما در این قسمت میخواهیم به صورت جزیی تر مجلات JCR را مورد بحث و بررسی قرار دهیم. شرکت علمی اطلاعاتی تامسون رویترز هر ساله مجلات و نشریاتی که مضامین علمی و اجتماعی منتشر میکنند را بر اساس تیم تحقیقاتی و بار اطلاعاتی این مباحث ارائه داده اند به صورت یک لیست فایل اکسل گزارش استنادی را در پایان هر سال منتشر میکند که به آن مجلات JCR که مخفف عبارت Journal Citation report است.

زمان انتشار مجلات JCR معمولا ماه ژوئن میلادی است که مجله سال 2018 پنجم ژوئن سال 2019 انتشار یافت. و همینطوری ادامه پیدا میکند یعنی عملکرد یکساله مجلات را در ماه ژوئن سال بعد منتشر میکنند. لیست مجلات JCR سال 2021 را که به زودی میتوانید تهیه نمایید. در صورت داشتن هرگونه سوال میتوانید در واتساپ با ما تماس بگیرید.

مجلات JCR جزء با اعتبارترین پایگاههای استنادی علمی جهان به شمار می رود. این پایگاه برای سنجش علمی میلیون ها مقاله اکادمیک و سابمیت شده وارد عمل میشود. و تنها تعداد محدودی را اعتبارسنجی میکند و در لیست خود قرار میدهد. و آن هم مقالاتی کامل و جامع که توسط محققان و پژوهشگران معتبر با سطح علمی بالا را مورد پذیرش خود قرار میدهد. گزارش استنادی که مجلات JCR در دو ورژن علوم Sciences و علوم اجتماعی Social Sciences منتشر میشوند.

بانک اطلاعاتی مجلات JCR روزنامه و مقالات و نشریاتی در ارتباط با علوم می باشد. همچنین در ورژن علوم اجتماعی تعداد بیش از سه هزار مجله را در پنجاه و پنج دسته بندی در بانک اطلاعاتی خود قرار داده است. برای تحلیل و بررسی یک مقاله مواردی مانند چکیده کنفرانس ها و همایش ها و نامه ها و سرمقاله، را شامل نمیشود.

مجلات جی سی آر
مجلات جی سی آر

چگونه میتوانید از جی سی ار استفاده نمایید؟

مجلات JCR برای کمک به تحقیقات بسیار مفید واقع می شود. چون شما میتوانید با انتخاب دسته بندی مورد نظر، بهترین مجلات را در اختیار داشته باشید. و شما با مقایسه برای مجلات انتخابی خود میتوانید موثرترین و بهترین مجله خود را انتخاب نمایید. شاید شما این سوال را بپرسید که مجلات JCR چه اطلاعاتی را در اختیار شما قرار میدهد؟ پاسخ سوال شما را در ادامه بیان میکنیم:

همانطور که در بالا اشاره کردیم مجلات را در دسته بندی مشخص برای مقایسه دقیق تر برای سنجش شما با در نظر گرفتن به روز ترین مجلات در موضوع تخصصی و ایمپکت دار بودن یا نبودن، همچنین مجلاتی که بیشتر استنادات و تعداد چاپ را به خود اختصاص داده اند را در اختیار شما قرار میدهد. به همین دلیل به راحتی میتوانید به تخصصی ترین و بهترین و با کیفیت ترین و جامع ترین مجلات دسترسی داشته باشید.

گزینه هایی که هنگام باز کردن لیست مجلات JCR با آنها روبرو خواهید شد عبارتند از:

با توجه به توضیحاتی که تا الان دادیم اطلاعات مجلات به صورت مجزا در پایگاه JCR ثبت می شود. و شما برای استفاده از اطلاعات مجلات JCR باید به دسته بندی مشخص مراجعه کنید. مثل سال انتشار آن و نام مجله مد نظر و… بعد از آنکه سال انتشار و نوع مجله را انتخاب کردید. با اطلاعات و مشخصاتی مواجه خواهید شد که در ادامه آنها را بررسی میکنیم:

  • اگر میخواهید طبق شرایط و نیاز شما مقاله مرتب سازی و رتبه بندی شود گزینه Rank را انتخاب نمایید.
  • اگر میخواهید به عنوان و خلاصه مجلات دسترسی داشته باشید. گزینه Abbreviated Journal Title را انتخاب نمایید.
  • اگر میخواهید شماره استاندارد بین المللی مجلات را دنبال کنید. گزینه ISSN این اطلاعات را در اختیار شما قرار میدهد.
  • اگر دنبال تعداد ارجاعات و استناداتی هستید که در یک سال به وسیله JCR به آن داده شده است. گزینه Total cites، اطلاعات لازم در این زمینه را در اختیار شما قرار میدهد.
  • اگر دنبال ایمپکت دار بودن و ضریب تاثیر امتیاز مجله هستید. گزینه Impact factor تمامی این اطلاعات را در اختیار شما قرار خواهد داد.
  • اگر میخواهید شیب منحنی استنادات مجله را، که از تقسیم کل استناداتی که از مقالات منتشر شده نسبت به تعداد کل مقالات منتشر شده در همان سال بدست می آید را دسترسی داشته باشید میتوانید گزینه Immediacy Index را دنبال نمایید.
دیگر  گزینه ها
  • اگر دنبال مجموع کل مقالات منتشر شده یک مجله در یک سال مشخص میگردید گزینه Article این امکان را در اختیار شما قرار میدهد.
  • اگر میخواهید اطلاعات جامعی اعم از فهرست عنوان، ISSN، ناشر، شماره مجله، آدرس ناشر، عنوان خلاصه استاندارد و طبقه بندی های موضوعی مجله و… باهم بدست آورید گزینه Journal information همه این اطلاعات را در خود گنجانده است.
  • اگر نیاز به دسترسی فهرست مجلات و موضوعات طبقه بندی شده آنها دارید. گزینه View Journal Summary Button این اطلاعات را در اختیار شما قرار میدهد.
  • اگر نیاز به دسترسی موضوعات طبقه بندی شده برا اساس محتوای تخصصی دارید. گزینه View Category Data Button شما را از این اطلاعات آگاه می سازد.
  • اگر نیاز به راهنمای مجلات دوره هایی که توسط اولریخ به واسطه بوکر انتشار یافته اند دارید. میتوانید گزینه Go to Ulrich’s Button را کلیک نمایید.
  • در تب Select to view این امکان فراهم شده که نحوه به نمایش در آمدن نتایج را شخصی سازی نمایید. گزینه submit را کلیک نمایید نحوه نمایش و موضوع اختصاصی را برای شما طبق خواسته شما لیست می کند.
  • اگر دنبال لیستی میگردید که در آن عنوان های تغییر یافته را برای شما نمایش دهد میتوانید گزینه Journal title changes را دنبال کنید.

طرفداران و مخاطبان مجلات JCR را چه کسانی تشکیل میدهد؟

مخاطبان مجلات JCR را گروههای زیر تشکیل میدهند و بیشترین اطلاعات کاربردی را برای این افراد تولید و منتشر میکند. بسیاری از گروههایی که شامل مسئولان ارشد تحقیقاتی و تحلیل گران دیتاها، نیاز شدیدی به اطلاعاتی نظیر الگوهای مستند و قابل استناد و کتابشناختی و… دارند. کسانی که کتاب دار هستند. برای اینکه بتوانند بهترین لیست مجلات را در قفسه مجلات خود داشته باشند نیاز به اطلاعات سالیانه درباره ناشر و مجلاتی که بیشترین مشارکت را داشته اند دارند.

ناشرین و ویراستاران برای تعیین استراتژی انتشارات خود به اطلاعاتی درباره تاثیرگذاری و پر مخاطب بودن آن مجله ها دارند که مجلات JCR آن را در اختیار این گروه از مخاطبین خود قرار میدهد. محققین و نویسندگان برای تحلیل میزان استقبال مخاطبین و تعداد مقالات چاپ شده مجلات و… در طول یکسال نیاز به اطلاعات مجلات JCR دارند.

تحلیل گران Clarivate برای تحلیل یک مقاله تنها ملاک ایمپکت فاکتور برای سنجش استفاده نمیکنند و فاکتورهای دیگری را هم در تحلیل مقاله لحاظ میکنند مثل میانگین تعداد استناداتی که به آن مقاله شده و…

5 مزیت بسیار مهم چاپ مقاله JCR

مزایای زیادی از چاپ مقاله در مجلات JCR برای محققان و دانشجویان و اساتید میتوان در نظر گرفت. که اعتبار و امتیاز پژوهش آنها را بسیار بالا می برد. تا جایی که باعث بالا رفتن کیفیت پژوهش ها میشود. اما در ادامه این 5 مزیت را برای کسب اطلاعات بیشتر شما عزیزان بیان میکنیم.

1. برای دانشجویان تحصیلات تکمیلی کارشناسی ارشد امتیازی بین 1.2 تا 2 میتوانند کسب کنند.

2. برای دانشجویان دوره دکتری یک مزیت بسیار مثبت در هنگام مصاحبه ورودی دوره دکتری را میتوان در نظر گرفت.

3. برای کسانی که شاغل هستند می تواند، ارتقای رتبه شغلی به ارمغان بیاورد که در پی آن، افزایش حقوق و مزایا را در بر خواهد داشت.

4. برای کسانی که در آزمون های استخدامی ادارات دولتی و خصوصی شرکت میکنند می تواند یک مزیت محسوب شود.

5. کسانی که بتوانند در مجلات JCR مقالاتی به چاپ برسانند بعنوان نخبه و پژوهشگر سطح بالا از آنها یاد می شود. و به همین واسطه می توانند پروژه های بسیار سنگین مالی و بزرگ را قبول کنند و از این مزیت به نفع خود نهایت استفاده و بهره وری را داشته باشند.

مراحل صفر تا صد چاپ مقاله در مجلات JCR

در این قسمت میخواهیم تمام نکاتی که به چاپ مقاله در مجلات JCR دخیل هستند را باهم بررسی نماییم. همانطور که اطلاع دارید برای چاپ مقاله در مجلات JCR باید از زبان تخصصی انگلیسی استفاده شود تا به خوبی ترجمه ی با کیفیت داشته باشید. برای ترجمه با به کیفیت ترجمه بسیار دقت نمود چرا که محتوای غنی با ترجمه غنی ارزش خواهد داشت. و در پذیرفته شدن مقال شما بسیار تاثیر گذار است. در قدم اول باید به انتخاب مجله مناسب و با اعتبار برای مقالات در بخش نگارشی و ویراستاری که از امتیاز بالای علمی برخوردار هستند دقت نمایید. و در قدم بعدی باید فرمت و ویرایش مقاله را برای ارسال مقاله در مجله انتخاب شده از سمت شما مورد بررسی قرار گیرد.

چرا که آخرین مرحله ارسال مقاله از طرف مجله است تا بتوان در بخش داوری قرار گیرد و این را بخاطر داشته باشید که در داوری مجلات JCR هیچ ضمانتی وجود ندارد. و به مهمترین عامل یعنی کیفیت مقاله ارائه شده بستگی دارد. همچنین در چاپ مقاله در مجلات JCR هیچگونه هزینه ی برای نویسنده ندارد و رایگان انجام می شود. اما برای دسترسی به مجلات JCR باید هزینه حق اشتراک را پرداخت نموده بعد از اطلاعات مجلات JCR استفاده کنند.

اهمیت جایگاه مجلات JCR

تحلیلگران Clarivate برای تحلیل یک مقاله تنها ملاک ایمپکت فاکتور برای سنجش استفاده نمیکنند. و فاکتورهای دیگری را هم در تحلیل مقاله لحاظ میکنند. مثل میانگین تعداد استناداتی که به آن مقاله شده و… به همین خاطر نوشتن و اطلاعاتی که در مقاله عنوان می شود بسیار حائز اهمیت است. و برای تالیف مقاله خود باید بسیار به محتوایی که آن را به رشته تحریر در می اورید بسیار حساس و با دقت بالا باشید.

ایمپکت فکتور چیست؟

مجلات JCR برای اینکه به راحتی بتوان دسته بندی و ارزش آن را تشخیص داد از شابلونی بعنوان ایمپکت فکتورImpact Factor یا ضریب امتیاز ویژه استفاده می شود. شاخص ایمپکت فکتور یک ضریبی است که از تقسیم تعداد استنادات مقاله نسبت به کل مقالات در طول دو سال قبل بدست می آید. که مختص یک مجله است و برای نویسنده و یک مقاله در نظر گرفته نمی شود.

اشتباهی که اکثر دوستان فکر می کنند که ضریب تاثیر ایمپکت فکتور برای مقالات و نویسندگان لحاظ می شود. اما این باور غلطی است و فقط برای مجلات این ضریب به کار برده می شود.
چاپ مقالات شما در مجلات JCR که از امتیاز Q1 و Q2 برخوردار باشند فوایدی بسیاری برای شما خواهد داشت که در ادامه آنها را توضیح خواهیم داد.

اعتبار مجلات jcr جی سی آر
اعتبار مجلات jcr جی سی آر

ضریب ایمپکت فکتور خوب چند است؟

ضریب ایمپکت فاکتورImpact Factor به صورت اختصاری IF برای رشته ها و موضوعات مختلف متفاوت است. مثلا برای رشته عمران بالاترین ضریب عدد 5 است. در صورتی که برای علوم پزشکی بالاترین ضریب 150 است. به همین خاطر نمی شود ضریب رشته عمران را با رشته پزشکی مقایسه نمود.

وضریب ایمپکت فکتور دارای 4 رنکینگ Q1 و Q2 و Q3و Q4 است. که این حروف از کلمه Quartile به معنی چارک یا یک چهارم است. برای نشان دادن جایگاه مجلات از آن در موضوعات تخصصی مورد استفاده قرار می گیرد.

اگر مجله ی دارای امتیاز Q1 باشد یعنی جز 25 درصد اول طبقه بندی در آن موضوع است. و امتیاز Q2 یعنی مجله جز 25 تا 50 درصد دوم طبقه بندی در آن موضوع است. و Q3 یعنی 50 تا 75 درصد سوم طبقه بندی در آن موضوع است. و Q4 یعنی 75 تا آخر درصد چهارم یا پایانی طبقه بندی در آن موضوع است. با توجه به رتبه Q1 تا Q4 مجلات در حوزه تخصصی خود طبقه بندی می شوند و ضریب ایمپکت فکتور آنها مشخص می شود.

مثلا مجله TWF دارای ضریب 1.89 است به همین دلیل جایگاه 35 از 116 مجله را به خود اختصاص داده است که ضریب Q2 را از آن خود کرده است و در حوزه علم و فناوری اطلاعات این رتبه را کسب کرده است.

این را بخاطر بسپارید که مجلاتی که از امتیاز Q1 و Q2 از بالاترین امتیاز برخوردار هستند. و همچنین پر امتیازترین مجلات لقب می گیرند. و در هنگام پذیرش از دانشگاههای مختلف و مصاحبه های دوره دکترا و موفقیت در آزمون های استخدامی از اولویت بالاتری برخوردار خواهید بود.

شاخص SJR چیست؟

شاخص SJR که از اختصار عبارت SCImago Journal Rank استفاده شده است یک شاخص جدا از ایمپکت فکتور است که برای تحلیل عملکرد یک مجله به کار برده میشود.
و یک شاخص جامع و بسیار مهم است برای سنجش میزان تاثیر علمی مجلات علمی که همزمان دو معیار، تعداد استناداتی که به یک مقاله میشود همراه با استناد دهندگان به مقاله را مورد بررسی قرار میدهد و شاخص SJR تعداد استنادات نسبت به تعداد کل استنادات سه سال اخیر مجله را مورد بررسی قرار میدهد.

تفاوت شاخص SJR و شاخص JCR چیست؟

در شاخص JCR از منابع و دیتابیس شرکت تامسون رویترز استفاده میشه و تمام قواعد و روش ها برای رتبه بندی سی جی ار با توجه به متد تامسون رویتزر است اما در شاخص SJR از دیتابیس اسکوپوس می باشد که برای درک بیشتر یک مثال میزنیم:

در شاخص SJR یک مقاله هرچقدر میزان استنادات بیشتر باشد اعتبار بیشتری به مجله داده میشود. مثلا اگر به دو مقاله از هرمجله دو استناد داده شود مجله ی که از اعتبار بالاتری برخوردار باشد معتبر تر خواهد بود. و مجله ی که قبلا اعتبار کمتری داشته در این وضعیت هم اعتبار کمتری نسبت به مجله ی که اعتبار بیشتری داشته، کسب خواهد کرد. اما در شاخص CJR اینطور نیست و هر مجله ی اگر هر استنادی به ان شود یک اعتبار معین به آن داده میشود و فرقی در اعتبار کمتر یا بیشتر مجله نخواهد داشت.

در شاخص CJR ضریب آن دو ساله است اما در SJR ضریب آن سه ساله می باشد. همچنین در SJR ارجاع مقاله جدید فرد به مقاله های قبلی خود ضریب 33 درصد خواهد داشت. اما در شاخص CJR ضریب صد در صد را لحاظ میکند.

تغییرات شاخص SJR چگونه محاسبه میشود؟

تغییرات شاخص SJR در طول تغییرات کیفیتی مجله در سال های قبل را نشان میدهد. که به واسطه نمودار میتوان از تغییرات مجلات از دیدگاههای مختلف با خبر شد.

تفاوت مجلات isi و jcr موسسه تامسون رویترز

تفاوت مجلات isi و jcr که توسط شرکت تامسون رویترز ارائه میشوند را باهم بررسی میکنیم. منتشر کردن مقاله در مجلات JCR تضمینی نیست اما منتشر کردن مقاله در ISI به صورت تضمینی است. و برای منتشرکردن مقاله در ISI باید هزینه داوری پرداخت کرد. اما در مجلات JCR هزینه داوری پرداخت نمیشود و رایگان است. زمان داوری پذیرش مقالات در مجلات JCR بیشتر از مجلات ISI است. اما امتیاز و ضریب علمی بالاتری مجلات JCR نسبت به مجلات ISI دارا می باشند.

جمع بندی و کلام پایانی

نوشتن مقاله برای مجلات JCR نیاز به دانش و مهارت بالایی دارد. و همچنین باید از ترجمه با کیفیت بالا استفاده شود. تا بتوانید مقالات شما مورد پذیرش پایگاه JCR قرار بگیرد. اگر میخواهید اینکار را انجام دهید ولی نمیتوانید آن را اجرایی نمایید میتوانید مقاله ی خود را به تیم ما بسپارید. تا به راحتی با درصد بالاتری مقالات شما در مهمترین مجلات جهان به چاپ برسانیم.

در پایان این مقاله امیدواریم توانسته باشیم که اطلاعات بسیار مفید و کارگشایی را به شما دوست عزیز ارائه داده باشیم. اگر نیاز به هرگونه مشاوره در این زمینه دارید میتوانید در واتساپ یا Info@safir-paper.com با ما در تماس باشید یا از طریق نظرات همین مقاله درج نمایید.

اخذ مجوز چاپ کتاب چگونه است؟
نمایه های علمی معتبر کدامند؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.