انواع رفرنس دهی مقالات

خانه » مقاله » انواع رفرنس دهی مقالات

یکی از داغ ترین موضوعات کلاس روش تحقیق دوره های کارشناسی ارشد و دکتری، روش ها و نرم افزارها و انواع رفرنس دهی مقاله isi یا استناد (Citation) می باشد. از آنجا که مجلات مختلف از روش ها و نرم افزارهای مختلف رفرنس دهی استفاده می کند، شما ناچار به فراگیری این روش ها هستید. یکی از این روش های رایج رفرنس دهی apa می باشد. با استفاده از این نوع رفرنس دهی فقط با چند کلیک می توانید رفرنس دهی مقاله را با در سریعترین زما و کمترین اشتباه انجام دهید.

بعد از اتمام نوشتن مقاله، تهیه یا استخراج مقاله از پایان نامه بهتر است که رفرنس دهی مقاله isi طبق حروف الفبا به انگلیسی و یا فارسی مرتب و منظم شود.

بیشتر محققین از نرم افزارهای مختلفی برای رفرنس دهی مقاله خود استفاده می کنند. معمولا مجلات معتبر بین المللی از یک نرم افزار اختصاصی استفاده می کنند. هر مجله isi و jcr دارای دستورالعمل های مختص به خود هستند. یعنی شما نمی توانید بروی منابع خود یک دستورالعمل واحدی را اجرا نمایید. هر مجله دستورالعمل و نرم افزار مورد نظر خودشان را به شما پیشنهاد می دهد.

بنابراین بعد از اتمام فرآیند نوشتن مقاله، انجام مقاله، نگارش مقاله و تهیه و استخراج مقاله از پایان نامه، اگر قصد پذیرش و چاپ مقاله در مجلات معتبر را دارید، قبل از هر چیزی به قسمت “دستورالعمل نویسندگان” یا همان “Instructions for Authors” مراجعه کنید. در این بخش خواهید دید که نرم افزار و یا فرمت رفرنس دهی مورد نظر مجله چیست.

انواع رفرنس دهی
انواع رفرنس دهی

۳ نرم افزار محبوب و پرکاربرد استناد مقاله

در این قسمت با ۳ نرم افزار برتر در حوزه رفرنس دهی مقاله isi یا استناد (Citation) آشنا می شویم.

  • نرم افزار اندنوت (Endnote)
  • نرم افزار مندلی (Mendeley)
  • نرم افزار زوترو (Zotero)

حال به توضیح و تشریح کامل هر یک از روش ها خواهیم پرداخت.

  • نرم افزار اندنوت (Endnote)

یکی از محبوب ترین نرم افزارهای رفرنس دهی و استناد در بین دانشجویان، Endnote می باشد. یکی از قدیمی ترین و محبوب ترین و پر کاربردترین نرم افزارهای استناد می باشد.

این نرم افزار دارای نسخه رایگان نبوده و البته برخی از ورژن های آن به صورت رایگان در اختیار دانشجویان ایرانی قرار می گیرد. و بدون پراخت هزینه می توان بدون هیچ مشکلی از آن استفاده نمود. البته یادگیری این روش بسیار دشوار می باشد.

  • نرم افزار مندلی (Mendeley)

یکی دیگر از بهترین نرم افزارهای استناد (Citation) ی باشد که نسخه رایگان آن در اختیار تمامی دانشجویان قرار دارد. این نرم افزار دارای نسخه رایگان بوده و به صورت رایگان در اختیار دانشجویان قرار می گیرد. و بدون پراخت هزینه می توان بدون هیچ مشکلی از آن استفاده نمود. یکی از دلایل محبوبیت این نرم افزار دسترسی به نسخه رایگان آن می باشد.

  • نرم افزار (Zotero)

یکی دیگر از نرم افزارهای معروف استناد و رفرنس دهی مقاله زوترو می باشد. این نرم افزار نیز همچون مندلی رایگان بوده و یکی از رقیبان اصلی مندلی محسوب می شود. این نرم افزار دارای قابلیت رفرنس دهی به صورت صوتی و تصویری را دارد.

ضرورت و اهمیت کاربرد انواع نرم افزارهای رفرنس نویسی مقاله

شاید در ابتدا استفاده از نرم افزار رفرنس دهی مقاله isi یا استناد (Citation) و استناد خیلی ضروری به نظر نیاید. اما همین نم افزار سبب صرفه جویی در زمان می شود. به واسطه این نرم افزار می توانید رفرنس مقاله خود را با چند کلیک از یک شیوه به شیوه دیگر تغییر دهید. برای مثال مقاله خود را ابتدا برای مجله ای ارسال میکنید که از شیوه رفرنس دهی APA پیروی می کند. و در آن مجله مقاله شما ریجکت می شود. حالا قرار است مقاله را به مجله ای ارسال نمایید که از روش رفرنس دهی Vancouver یا MLA استفاده می کند. حالا فکر کنید که چقدر زمان لازم است که این روش رفرنس دهی مقاله خود را تغییر دهید. اما اگر از یک نرم افزار رفرنس دهی استفاده کرده باشید ظرف چند ثانیه می توانید روش رفرنس دهی مقاله ود را تغییر دهید.

بنابراین ممکن است استفاده از این نرم افزار کمی زمانبر باشد اما بهتر است در حین مقاله نویسی، تالیف مقاله و یا استخراج مقاله از پایان نامه از این نرم افزار استفاده نمایید.

5 روش ارجاع دهی محبوب و پرکاربرد

همانگونه که گفته شد برای رفرنس دهی مقاله isi یا استناد (Citation) در بین تمامی روش ها پنج روش وجود دارد که وسط اکثر مجلات و ژورنال های معتبر مورد استفاده قرار می گیرد. در این قسمت به طور کامل به معرفی این روش ها خواهیم پرداخت:

  • روش APA
  • روش MLA
  • روش Vancouver
  • روش Harvard
  • روش Chicago

ناگفته نماند که این روش ها تفاوت های آنچنانی با هم ندارند و فقط در ترتیب جایگذاری نام و نام خانوادگی و سال تالیف و  ….  در با یکدیگر تفاوت هایی دارند.

بیشتر بخوانید:  رفرنس دهی مقاله ISI توسط APA

انواع رفرنس دهی مقاله isi:

انواع رفرنس دهی مقاله isi یا استناد (Citation) عبارت است از:

الف: رفرنس در داخل متن

  • نام نویسنده
  • سال
  • شماره صفحه
  • عنوان اثر

مثال: ارجاع به اثر دارای یک نویسنده در داخل جمله

نام خانوادگی نویسنده (سال انتشار، شماره صفحه) … .

الوانی (۱۳۶۹، ص ۱۴۷) ارتباط را انتقال و تبادل اطلاعات، معانی و مفاهیم و احساس ها بین افراد می داند.

Baddeley (1986, p. 34) related working memory is considered as a system for the temporary holding and manipulation of information during the performance of a range of cognitive tasks.

ب: رفرنس در پایان متن

مثال : ارجاع به کتاب

نام خانوادگی نویسنده، نام کوچک. (سال انتشار). عنوان کتاب: عنوان جلد. شهر انتشار، ایالت یا کشور: ناشر.

باقری، خسرو. (۱۳۶۸). نگاهی دوباره به تعلیم و تربیت اسلامی: تهران: مدرسه.

Rahman, S. M. (Ed.). (2008). Multimedia technologies: Concepts, methodologies, tools and applications: vol. 2.  Hershey, PA: Information Science References.

شیوه استناد براساس استاندارد IEEE

قوانینی که باید در متن پیروی کرد:

مرجع دهی درمتن  باید بترتیب از ۱ و  فصل اول شروع  شود. صفحات قبل از فصل اول مرجع نمی گیرد. در صورتیکه در ادامه متن مجددا نیاز به مرجعی دارید که قبلا استفاده شده است، همان شماره قبلی را استفاده کنید.

شماره مرجع  پس از یک فاصله در کروشه  قرار می گیرد.  اگر در وسط جمله باشد، مجددا یک فاصله بعد از کروشه نوشته می شود.  اگر در آخر جمله باشد، بدون فاصله بعد از کروشه نقطه گذاشته می شود.

“Bernersly  [۱] discusses …”

“our earlier alloy laser work [12].”

در انواع رفرنس دهی مقاله isi یا استناد (Citation) معمولا نیازی به درج نام نویسنده در متن نیست مگر تاکید خاصی باشد. از بکار بردن لقب ها مانند دکتر، پروفسور و یا آقای … خودداری نمائید. چنانچه مایل بودید نام نویسنده مرجع را در متن بیاورید و در صورتیکه حداکثر دو نفر باشند،  نام هر دونویسنده را  را بنویسید. “et al.” ذکرکنید. ولی اگر بیش دو نفر هستند،  فقط نام نویسنده اول و همکاران

“Smith [1] reports …”   یک نویسنده:

“Smith and Jones [12] report …” دو نویسنده:

“Smith et al. [23] report …” سه نویسنده و یا بیشتر:

“in [27]…”بلکه می توانید بنویسید   “in reference [27]…   برای مرجع دهی به یک مقاله نیازی نیست که در متن  بنویسید:

۱], [ [۳], [۵]  or [1]-[5] در صورتیکه چند مرجع پشت سر هم در متن استفاده  شود و ……………….

نتیجه گیری

انواع رفرنس دهی در مجلات و مقالات مختلف متفاوت می باشد. بنابراین باید ابتدا به دستورالعمل مقاله نویسی و رفرنس دهی مجلات مراجعه نمایید.

رفرنس دهی apa در مقاله isi
مسایل عمده اخلاقی رایج در انتشارات علمی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.