نشریه الزویر

خانه » پذیرش و چاپ » نشریه الزویر

نشریه الزویر یکی از ارزشمندترین پایگاه های چاپ مقالات علمی می باشد که بالغ بر میلیون ها دلار ارزش دارد. اگر چه به دلیل درآمدهای بالایی که این نشریه دارد انتقادهای زیادی بر آن وارد شده است، اما هنوز هم به عنوان یک مرجع علمی نمایه کننده مقالات علمی مورد توجه بسیاری از پژوهشگران در سرتاسر دنیا می باشد.

موسسه علمی پژوهشی سفیر با توجه به سوالاتی که دانشجویان در ارتباط با این پایگاه علمی دارند سعی کرده است در این متن نکاتی را در ارتباط با Elsevier برای شما بیان کند. در صورتی که علاقه مند هستید نکات بیشتری را در ارتباط با الزویر بدانید در ادامه با ما همراه باشید.

نشریه الزویر
نشریه الزویر

توسعه فعالیت های نشریه الزویر

این موسسه در سال 1880 میلادی تاسیس شد و نام خود را از نام یکی از خانواده های اروپایی اقتباس کرده است. این خانواده در شغل فروش کتاب فعالیت می کردند و در کشور هلند زندگی می کردند. سابقه فعالیت های علمی این خانواده به حدود چند قرن قبل باز می گردد و شرکتی که در حال حاضر با نام الزویر در حال فعالیت است ارتباط چندانی با آن ها ندارد. با این وجود این شرکت از نام و لوگوی متعلق به الزویر در قرن های گذشته استفاده کرده است.

توسعه فعالیت های این شرکت به حدود سال 1945 میلادی بر می گردد. در این سال بود که انتشار مجله های هفتگی توسط این موسسه موفقیت های بزرگی را برای آن در پی داشت.

فعالیت نشریه الزویر پس از سال 1945

پس از موفقیت کسب شده در سال 1945، در سال 1947 میلادی نشریه الزویر اولین مجله انگلیسی زبان خود را منتشر کرد. با گسترش فعالیت های این موسسه در سال 1971 توانست موفق به کسب امتیاز نشر یک مجله مرتبط با پزشکی در آمستردام شود.

اما مهم ترین فعالیت الزویر که باعث شناخته شدن آن در تمام دنیا شد استفاده از فناوری های جدید و سیستم های کامپیوتری و در سال های بعد بر مبنای استفاده از اینترنت در دنیا بود. این کار با راه اندازی و استفاده از دیتابیس هایی برای ذخیره داده و مقالات علمی انجام شد.

انتشار نسخه الکترونیکی مقالات علمی توسط نشریه الزویر

با گسترش استفاده از اینترنت، در سال 1991 میلادی بود که نشریه الزویر با همکاری دانشگاه های آمریکایی اولین قدم را برای انتشار مقالات با کپی رایت بر بستر اینترنت برداشت. این قدم ها بود که اساس تشکیل ساینس دایرکت را فراهم نمود و در سال 1997 منجر به راه اندازی آن شد (در حال حاضر ساینس دایرکت پس از بیش از دو دهه فعالیت در زمره بهترین منابع آنلاین برای دسترسی به کتاب ها و مقالات علمی قرار گرفته است).

پیشرفت الزویر با استفاده از نرم افزارهای نوین

به روز بودن در ارائه اطلاعات نقش مهمی در موفقیت هر موسسه ای دارد و الزویر به این نکته توجه بسیار زیادی کرده است. در این راستا در سال های گذشته نشریه الزویر تلاش کرده است تا با استفاده از نرم افزارهای مختلف به ارتقای عملکرد خود بپردازد و به مدیریت مقالات علمی پژوهشی و سایر متون علمی نمایه شده در این پایگاه بپردازد که نتیجه ان استفاده میلیون ها نفر در سرتاسر دنیا از خدمات این نشریه بوده است.

استفاده اساتید و دانشجویان از الزویر

با توجه به خدماتی که نشریه الزویر در اختیار جامعه علمی قرار می دهد و یکی از اولین موسسات علمی است که اقدام به استفاده از اینترنت برای ارائه نسخه های الکترونیکی مقالات علمی و کتب مختلف نموده است، دانشگاه های زیادی در دنیا با این پایگاه همکاری داشته و از مجلات نمایه شده در آن استفاده می کنند. به همین دلیل است که با گسترش این شرکت، شاهد فعالیت افراد بیشتری در حوزه ارائه خدمات علمی هستیم.

کارکنان نشریه الزویر

بیش از چند هزار نفر در نشریه الزویر در حال فعالیت هستند که به طور رسمی در این موسسه استخدام شده اند. به گونه ای که در سال های گذشته تعداد کارکنان الزویر حدود 8100 نفر بودند (بر اساس آمار منتشر شده در ماه فوریه سال 2019 میلادی).

بررسی مقالات ارسال شده برای الزویر

مقالات بسیار زیادی برای الزویر ارسال می شود که با توجه به نیاز برای بررسی آن ها علاوه بر کارکنان شرکت که در بخش قبل به آن ها اشاره شد، نیاز به داوران و ادیتورهایی برای بازخوانی این مقالات می باشد. نظام داوری و یا همتراز خوانی که در بسیاری از ژورنال های معتبر برای بررسی سطح کیفی مقالات مورد استفاده قرار می گیرد، در ژورنال های تحت نظر الزویر نیز مورد استفاده قرار می گیرد. برای همین در صورتی که مقاله ای برای این ژورنال ها ارسال شود باید در صورت نیاز مورد ادیت قرار گیرد.

داوری مقالات نشریه الزویر

با توجه به نیاز برای بررسی حجم بسیار بالای مقالات ارسال شده برای الزویر، در سال های گذشته بیش از هزاران ادیتور به بررسی کیفیت این مقالات با توجه به سطح تخصصی بودن آن ها می کردند. به گونه ای که در سال 2018 حدود بیست هزار ویراستار و ادیتور در الزویر به بازخوانی و یا همتزارخوانی مقالات ارسال شده به این نشریه می پرداختند.

کلام اخر

نشریه الزویر به عنوان یکی از با سابقه ترین و بزرگ ترین موسسات نشر مقاله در دنیا که از زیرساخت های نوین برای ارائه مقالات استفاده می کند، به شدت مورد توجه محافل دانشگاهی در دنیا می باشد و دانشگاه های زیادی در آمریکا، اروپا و آسیا با این موسسه همکاری دارند. ما سعی کردیم تا شما را با دلیل نام گذاری و سابقه فعالیت این نشریه بیشتر آشنا کنیم و به تاریخچه توسعه فعالیت های آن در طول دهه های گذشته و به خصوص در قرن بیستم و بیست و یکم بپردازیم.

موسسه علمی پژوهشی سفیر به عنوان یکی از موسسات علمی فعال در حوزه چاپ و ارسال مقاله برای ژورنال های خارجی امیدوار است که توانسته باشد اطلاعات مفیدی را در ارتباط با این پایگاه علمی در اختیار شما قرار دهد.

مقاله isi
اسکوپوس

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.