نتیجه گیری مقاله

خانه » مقاله » نتیجه گیری مقاله

آیا با استانداردهایی که باید در نگارش بخش نتیجه گیری مقاله در نظر گرفته شود آشنایی دارد؟ و آیا می دانید که تبیین یافته های علمی در این بخش از مقاله تا چه میزان در موفقیت شما در جلب توجه پژوهشگران موثر خواهد بود؟ بخش نتیجه گیری یکی از بخش های پایانی مقاله است که در آن نتایج تحقیقات انجام شده در طول مقاله به صورت جامع و شیوا در اختیار مخاطبان قرار می گیرد تا آن ها بتوانند با استفاده از آن به ارزش پژوهشی های شما در طول انجام مقاله پی ببرند.

موسسه علمی پژوهشی سفیر آماده است تا به شما کمک کند با استفاده از یافته های علمی، جداول و نمودارهای مرتبط با تحقیقات خود که در متن اصلی آمده اند، بهترین نتیجه گیری را در بخش پایانی مقاله خود داشته باشید و در صورت نیاز خدمات ترجمه تخصصی مقاله این بخش را نیز در اختیار شما قرار خواهد داد.

ابزار پژوهشی و نتیجه گیری مقاله

برای نگارش مقاله علمی باید از یکی از ابزار پژوهشی استفاده نمود تا بتوان به نتایج مثبت و مفیدی در طی انجام تحقیقات مقاله دست یافت. به طور معمول ابزار پژوهشی مورد استفاده برای دست یافتن به این نتایج متفاوت خواهد بود. ابزاری که شما مورد استفاده قرار می دهید وابسته به موضوع مقاله و یا رشته علمی که در آن در حال تحصیل می باشید خواهد بود.

برای مثال در رشته های علوم پزشکی ابزار مورد استفاده برای انجام کارهای پژوهشی تجهیزات مدرن آزمایشگاهی موجود در مراکز کلینیکی و یا محل فعالیت پژوهشگران خواهد بود. البته گاهی ابزار پژوهشی بر پایه مشاهدات تجربی و یا ابزار مبتنی بر استفاده از اثبات و معادلات ریاضی خواهد بود که هر ی از این ابزارها در نهایت به شما کمک کرد تا موفق به دست یافتن به یافته های علمی شوید که در بخش نتیجه گیری مقاله در اختیار مخاطبان قرار خواهد گرفت.

نحوه نگارش بخش نتیجه گیری مقاله

با استفاده از ابزار پژوهشی که از آن استفاده کرده اید (و در بخش قبل اشاره شد که می تواند با توجه به حوزه فعالیت های پژوهشی شما بسیار متنوع باشد)، باید اقدام به نگارش بخش نتیجه گیری مقاله بپردازید. لازم است توجه داشته باشید که هر یک از مجلات علمی برای نگارش این یافته ها استانداردهایی تدوین کرده اند که در راهنمای تدوین مقاله در اختیار شما قرار خواهد گرفت و باید در زمان نگارش آن ها را لحاظ کنید.

بحث و نتیجه گیری مقاله

نویسندگان باید در قسمت نتیجه گیری مقاله اقدام به بحث در مورد نتایج به دست آمده نموده و در صورت نیاز این نتایج را با نتایج مقاله هایی که قبل از شما توسط دیگران به چاپ رسیده اند مقایسه کنند. در زمان مقایسه باید به خوبی سعی در تبیین اهمیت یافته های خود داشته باشید تا ارزش کار خود را به دیگر پژوهشگران نشان دهید. توصیه می کنیم در صورتی که در دست یافتن به نتایج دقیق تر محدودیت هایی داشته اید، بهتر است این محدودیت را نیز به طور کوتاه مورد اشاره قرار دهید.

بیان محدودیت هایی که شما در دست یافتن به نتایج دقیق تر در مقاله با آن ها رو به رو بوده اید می تواند به شما کمک کند تا وجهه علمی مقاله خود را افزایش داده و در صورت وجود هر گونه نقص در نتایج مقاله مخاطب را از واکنش منفی در قبال محتویات مقاله باز دارد.

بیان پیشنهادها در بخش نتیجه گیری

با توجه به این که امکان دارد شما در دست یافتن به نتایج دقیق تر با محدودیت های ابزاری و یا سایر محدودیت ها مواجه بوده باشید، بهتر است پیشنهادهایی برای رفع این محدودیت ها برای دست یافتن به نتایج دقیق تر در مقالات بعدی در بخش نتیجه گیری مقاله ذکر نمایید. البته ارائه پیشنهاد در زمان وجود محدودیت نمی باشد و شما به هر دلیلی که پیشنهادی برای ادامه پژوهش های انجام شده در مقاله خود داشته باشید، می توانید آن را با مخاطبان مطرح کنید. ممکن است خود شما و یا فرد دیگری در آینده نزدیک بتواند از این پیشنهادها برای نگارش یک مقاله جدید استفاده کند.

اهمیت استدلال در نتیجه مقالات

یک مقاله علمی پژوهشی در بسیاری از رشته های دانشگاهی باید بر مبنای استدلال نوشته شود. در صورتی که مقاله شما نیاز به استدلال دارد باید در بخش نتیجه گیری مقاله به صورت واضح به تبیین استدلال های خود بپردازید. این استدلال می تواند استدلال منطقی و یا استدلال ریاضی باشد. البته در صورت نیاز به استدلال ریاضی شما این استدلال ها را در متن اصلی مقاله ذکر خواهید نمود و در بخش نتیجه گیری ضمن بیان نتایج اشاره ای به نحوه استدلال مورد استفاده برای دست یافتن به آن ها خواهید نمود. ئدر صورت استفاده از آمار و یا نمودارها برای دست یافتن به نتایج مقاله سعی کنید در این بخش به این موارد نیز اشاره کنید.

حجم بخش نتیجه گیری مقاله

برای حجم یا تعداد کلمات و یا سطور بخش نتیجه گیری مقاله بر خلاف بخش های چکیده و یا عنوان مقاله محدودیت های خاصی وجود ندارد. اما همواره باید از زیاده گویی در این بخش پرهیز کنید و همان طور که ذکر شد به بیان استدلال ها و نتیجه گیری های به دست امده به طور واضح با استفاده از ابزار مقایسه ای (با نتایج به دست آمده در مقالات قبلی) بنمایید. در صورت نیاز می توانید برای دست یافتن به نتیجه بهتر از مشورت دیگران استفاده کنید.

کلام آخر

ما در این متن در مورد بخش نتیجه گیری مقاله مطالب مفیدی را در اختیار شما قرار دهیم تا بتوانید به گوشه ای از نکاتی که برای نگارش این بخش در ذهن داشته باشید بیشتر آشنا شوید. در صورت داشتن هر گونه سوال در مورد نحوه نوشتن بخش نتیجه گیری و یا سایر خدمات مرتبط با تدوین مقالات تخصصی با موسسه علمی پژوهشی سفیر تماس بگیرید تا در حد توان شما را در آماده سازی مقالات خود برای ارسال به مجلات علمی یاری کنیم.

ساختار پایان نامه
موضوع پایان نامه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.