لیست مجلات خارجی

خانه » پذیرش و چاپ » لیست مجلات خارجی

دانستن لیست مجلات خارجی فواید زیادی برای محققان و پژوهشگران دارد و باعث می شود هنگام انتخاب یک مجله برای ارسال مقاله خود، به راحتی بتوانند تصمیم گیری کنند. در حال حاضر اکثر دانشجویان و اساتید به دنبال این هستند که حاصل مطالعات و پژوهش های خود را در یک مجله معتبر به چاپ برسانند و رزومه خود را قوی و قوی تر کنند. در این میان مهم ترین مساله ای که وجود دارد این است که از بین مجلات موجود در جهان، کدام مجله را برای چاپ مقاله خود انتخاب کنند.

اینجاست که لیست مجلات خارجی می تواند به کمک شما بیاید و این مساله را حل کند. به همین خاطر تصمیم داریم در این نوشتار از موسسه علمی پژوهشی سفیر به موضوع لیست مجلات خارجی بپردازیم و مجلات معتبر و علمی را معرفی کنیم تا در زمان کمتر و دقت بالا بتوانید مقاله خود را منتشر کنید.

لیست انواع مجلات خارجی

مجلاتی که در سراسر دنیا وجود دارند از لحاظ ارزش و اعتبار متفاوت هستند و از نظر درجه و اعتبار به موسسات اصلی ایندکس کننده مجلات بستگی دارند. به این صورت که چندین موسسه اصلی وجود دارد که مجلات موجود را بررسی می کنند و آنهایی که از نظر علمی قوی هستند را ایندکس می کنند. در حال حاضر 4 پایگاه ایندکس کننده معتبر داریم که عبارتند از :

  • اسکوپوس (Scopus)
  • پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC)
  • پاب مد (PubMed)
  • تامسون رویترز (Thomson Teuters)

در میان این دسته بندی ها، تامسون رویترز که بیشتر با نام ISI شناخته می شود، پایگاه جامعی است که مقالات معتبر علمی را که دانشگاه ها، محققان و پژوهشگران تولید کرده اند را در خود ذخیره کرده است. در لیست مجلات خارجی، مجلات ISI برای پذیرش مقالات یک سری استاندارد دارند که اگر مقاله ای آن را رعایت کرده باشد، آن را پذیرش و چاپ می کنند.

پاب مد هم مربوط به پایگاه علمی در حوزه پزشکی می باشد و فقط مقالاتی که در زمینه پزشکی هستند را پذیرش کرده و چاپ می کند. پاب مد در لیست مجلات خارجی برای افرادی که در حوزه پزشکی هستند، از اهیمت ویژه ای برخوردار است.

پایگاه بعدی که در لیست مجلات خارجی وجود دارد، اسکوپوس می باشد که رشته های مختلف را تحت پوشش قرار داده و از طرف موسسه الزیویر مقالات به چاپ می رسند.

شناسایی ژورنال معتبر
شناسایی ژورنال معتبر

در لیست مجلات خارجی چطور ژورنال های معتبر را شناسایی کنیم؟

طبق آخرین آماری که گرفته شده است، بیش از 30 هزار مجله علمی در جهان وجود دارد و هر روز تعداد آن ها در حال بیشتر شدن است. بنابراین اگر بخواهید همه ی آن ها را تک به تک بررسی کنید، کاری خسته کننده و شاید گیج کننده باشد. به همین خاطر باید برخی از معیارها را برای سنجش ژورنال ها در نظر داشته باشید و با استفاده از آن ها بتوانید مجله های معتبر را از لیست مجلات خارجی شناسایی کرده و در بهترین آن ها مقاله خود را به چاپ برسانید.

یکی از معیارهای مهم برای سنجش مقالات، بررسی کردن ایمپکت فاکتور مجلات است. با توجه به تعداد استنادی که به مقالات یک مجله می شود، یک درصد برای آن در نظر گرفته می شود که به آن ضریب تاثیر می گویند. این عدد هر چقدر بزرگ تر باشد، نشان دهنده ارزش و اعتبار علمی آن مجله می باشد. و عملا این روش پراستفاده ترین روش طبقه بندی ارزش مجلات علمی و آکادمیک می باشد.

اگر نتوانستید با اینکار مجله مورد نظر را پیدا کنید، بهترین کار این است که از یک موسسه علمی معتبر کمک بگیرید. از آنجایی که فعالیت اصلی این موسسه ها ارتباط مستقیمی با مجلات معتبر دارد و بارها و بارها مقالات متفاوت را در این مجلات به چاپ رسانده اند، بنابراین با مجلات معتبر آشنایی کافی دارند و در لیست مجلات خارجی می دانند که کدام یک معتبر است و کدام یک از لحاظ علمی در درجه پایینی قرار دارد، پس بهتر است از مشاورین یک موسسه علمی پژوهشی کمک بگیرید تا هم در زمان و هم در هزینه های خود صرفه جویی کنید.

چرا پایگاه های اطلاعاتی مانند ISI مهم هستند؟

در هنگام پیدا کردن لیست مجلات خارجی بارها و بارها نام موسساتی مانند ISC, ISI, Scopus را شنیده اید و شاید این سوال برای شما پیش آمده باشد که چرا این موسسات به وجود آمده اند و چه نقشی دارند؟

در جواب باید بگوییم که کار اصلی این پایگاه ها این است که ژورنال های معتبر را بررسی کرده و مجموعه ای از مجلات معتبر را پوشش می دهند. و از آنجایی که این پایگاه داده ها هر مجله ای را به راحتی پذیرش نمی کنند، در بین لیست مجلات خارجی، ژورنال های موجود در این پایگاه ها از لحاظ اعتبار در رتبه بالاتری قرار دارند. به عنوان مثال مجلاتی که در پایگاه داده ISI وجود دارند، در لحاظ اعتبار و اصالت تایید شده اند و در تمام دنیا ارزش آن را حفظ می کنند و زیر سوال نمی برند.

بنابراین با شناسایی کردن این پایگاه داده ها که چهارتای آن را نیز در بالا معرفی کردیم، می توانید سریع تر ژورنال مورد نظر را از بین لیست مجلات خارجی پیدا کرده و مقاله خود را در آن به چاپ برسانید.

نتیجه گیری

امیدواریم مطالبی که در این مقاله ذکر کردیم برای شما مفید بوده باشد و بتوانید لیست مجلات خارجی معتبر را شناسایی کنید. نکته ای هم که وجود دارد این است که فقط شناسایی لیست مجلات خارجی نمی تواند به شما کمک کند، بلکه در نهایت کیفیت و ارزش علمی مقاله شما است که مشخص می کند در کجا بهتر است مقاله خود را منتشر کنید. بنابراین حتما وقت بیشتری برای مقاله خود بگذارید و آن را دقیق نگارش کنید و حتما حتما به صورت حرفه ای آن را به زبان انگلیسی ترجمه و ویرایش کنید.

موسسه علمی پژوهشی سفیر دارای تجربه ای چندین ساله در زمینه نگارش و چاپ مقاله می باشد و تمام تلاش خود را می کند تا شما عزیزان را در تمام مراحل نوشتن تا چاپ مقاله راهنمایی کند و در پیدا کردن بهترین مجلات خارجی به شما کمک کند.

نگارش پایان نامه
ادیت مقاله

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.