7 دلیل اصلی ریجکت مقاله کدامند؟

خانه » مقاله » 7 دلیل اصلی ریجکت مقاله کدامند؟

ریجکت مقاله یا عدم پذیرش مقاله توسط یک ژورنال علمی، می‌تواند برای نویسندگان و محققان امری ناراحت‌کننده باشد. برای پذیرش مقاله در یک ژورنال علمی، معمولاً نویسندگان مقاله باید معیارهای دقیقی را ارضا کنند که توسط ژورنال‌های مختلف تعیین شده است. این معیارها ممکن است شامل عناصری مانند اصالت و جدیدیت، روش‌شناسی، نتایج و نتیجه‌گیری‌ها، نحوه پرسش و پاسخ به سوالات اصلی و پشتیبانی مناسب از نتایج و موضوعات دیگر باشد.

اگر ژورنالی مقاله را رد کند، دلایل متفاوتی می‌تواند وجود داشته باشد. این دلایل ممکن است شامل مسائل روش‌شناسی، کیفیت نوشتاری، یا حتی نداشتن مزایای جدیدی برای عرضه به جامعه علمی باشد.

ریجکت مقاله، امری معمول در دنیای تحقیقات علمی است و برای بسیاری از محققان اتفاق می‌افتد. اما برای بهبود کیفیت مقالات، بسیاری از نویسندگان بعد از ریجکت، سعی می‌کنند از نقدهای ارائه شده استفاده کرده و مقالات خود را بازنگری کنند و در نهایت آن را به یک ژورنال دیگر ارسال کنند. این روند ادامه‌یافته پژوهش علمی است و ممکن است در نهایت به منفعت علمی عمومی منجر شود.

ریجکت مقاله
ریجکت مقاله

ریجکت مقاله چیست؟

ریجکت مقاله به معنای عدم پذیرش مقاله توسط یک ژورنال علمی است. در دنیای تحقیقات علمی، پذیرش یک مقاله در یک ژورنال علمی، به عنوان یکی از اهداف مهم برای محققان و نویسندگان مقالات در نظر گرفته می‌شود. پذیرش یک مقاله در یک ژورنال علمی، نشان دهنده این است که مقاله شما در بین همتایان و محققان دیگر به شیوه‌ای قابل توجه و برجسته است و به محققان دیگر اجازه می‌دهد تا به نتایج شما پی ببرند و از آن استفاده کنند.

اما در بسیاری از موارد، مقالات ارسال شده به یک ژورنال علمی، رد می‌شوند. دلایل رد شدن مقاله ممکن است شامل عدم تطابق با معیارهای ژورنال، کیفیت نوشتاری نامناسب، نوآوری نداشتن مقاله، عدم ارائه اثبات قابل قبول و … باشد.

ریجکت مقاله، برای نویسندگان و محققان ممکن است امری ناراحت کننده باشد. با این حال، نویسندگان می‌توانند از نقدها و انتقادهای ژورنال استفاده کنند و مقالات خود را اصلاح کنند و در نهایت آن را به یک ژورنال دیگر ارسال کنند.

برای رفع ریجکت مقاله، می‌توانید با توجه به نقدها و انتقادهای ژورنال، مقاله خود را اصلاح کنید و مجدداً به ژورنال دیگری ارسال کنید. در این روند، باید به اصلاحات پیشنهادی توجه کنید و آن‌ها را با دقت اجرا کنید. همچنین، باید توجه داشت که پذیرش مقاله در یک ژورنال علمی، تنها یکی از مراحل ارائه مقاله است و ممکن است در ارسال مقالات به ژورنال‌های دیگر نیز باعث موفقیت شما شود. برای این کار می‌توانید نظرات ارجاع‌دهنده‌ها و نظرات دیگران را بررسی کنید و در نظر بگیرید. در بعضی موارد، ارسال مجدد به ژورنالی که مقاله را رد کرده است، نیز ممکن است مفید باشد، زیرا این امکان را به شما می‌دهد تا به نقدهای ژورنال پاسخ دهید و از آن‌ها یاد بگیرید.

انواع ریجکت مقاله

7 دلیل اصلی ریجکت شدن مقاله

ریجکت شدن مقاله یک واقعیت شائع در عرصه علمی است که به دلایل مختلفی ممکن است رخ دهد. در زیر به برخی از دلایل رایج برای رد شدن مقاله توسط ژورنال‌ها اشاره می‌کنیم :

  1. کیفیت پایین مقاله : این دلیل رایج‌ترین دلیل ریجکت مقاله است. اگر کیفیت مقاله شما به اندازه کافی بالا نباشد و از نظر بازبینی‌کنندگان ژورنال، تحقیقات شما برای انتشار در ژورنال مناسب نیست، ممکن است مقاله شما رد شود.
  2. بحث و موضوع غیرجذاب : یکی دیگر از دلایل رایج برای ریجکت مقاله، بحث و موضوع غیرجذاب است. اگر موضوع مقاله شما به نظر بازبینی‌کنندگان ژورنال جذاب نباشد و یا در حوزه علاقه‌مندی‌شان نباشد، مقاله شما رد خواهد شد.
  3. نوآوری کم : اگر مقاله شما نوآوری کافی نداشته باشد و از نظر بازبینی‌کنندگان ژورنال، تحقیقات شما برای انتشار در ژورنال مناسب نیست، ممکن است مقاله شما رد شود.
  4. عدم تطابق با محتوای ژورنال : یکی دیگر از دلایل رایج برای ریجکت مقاله، عدم تطابق با محتوای ژورنال است. در این حالت، شما ممکن است مقاله خوبی داشته باشید، اما محتوای آن با سیاست‌های ژورنال مورد نظر شما تناسب نداشته باشد. به عنوان مثال، ممکن است ژورنالی که در زمینه علوم انسانی فعالیت می‌کند، به مقاله شما در زمینه علوم تجربی علاقه‌ای نداشته باشد.
  5. شیوه نگارش نامناسب : شیوه نگارش نامناسب مقاله، از جمله دلایل دیگری است که می‌تواند باعث ریجکت شدن آن شود. در این حالت، ممکن است بازبینی‌کنندگان ژورنال به دلیل وجود اشکالات املایی، ساختاری یا نحوه نگارش مقاله، مطالب آن را نادیده بگیرند.
  6. ارجاعات نامناسب : ارجاعات نامناسب نیز می‌تواند باعث ریجکت شدن مقاله شود. در این حالت، ممکن است بازبینی‌کنندگان ژورنال به دلیل وجود ارجاعات نامناسب و یا ناقص، مطالب شما را تردید کنند و بنابراین مقاله شما را رد کنند.
  7. عدم تطابق با استانداردها : یکی دیگر از دلایل ریجکت مقاله، عدم تطابق با استانداردهای ژورنال است. در این حالت، ممکن است بازبینی‌کنندگان ژورنال به دلیل عدم رعایت شما از استانداردهای خاص، مقاله شما را رد کنند.

در کل، ریجکت شدن مقاله یک واقعیت شائع در عرصه علمی است و ممکن است به دلایل مختلفی رخ دهد. اما برای افزایش شانس پذیرش مقاله، باید به کیفیت، نوآوری، تطابق با محتوای ژورنال، شیوه نگارش و ارجاعات توجه کرد و تلاش کرد تا با نوشتن یک مقاله برتر و با کیفیت، شانس پذیرش آن را افزایش داد.

احتمال ریجکت مقاله بعد از ریوایز

پس از ارسال مقاله به یک ژورنال، ممکن است بازبینی‌کنندگان ژورنال نیاز به تغییرات و بهبودهایی در مقاله شما داشته باشند و این موجب ارسال یک لیست اصلاحات به شما می‌شود. این فرآیند که به ریوایز (revise) نامیده می‌شود، فرصتی است برای بهبود مقاله و اصلاح نقاط ضعف آن به نحوی که احتمال پذیرش آن افزایش یابد. با این حال، همانطور که گفته شد، ریوایز همچنین ممکن است به ریجکت نهایی مقاله شما منجر شود. در زیر به برخی از دلایل ریجکت مقاله پس از ریوایز پرداخته می‌شود :

  • عدم رعایت نکات اصلاحی : در بسیاری از موارد، بازبینی‌کنندگان ژورنال نسخه اصلاح شده مقاله شما را بررسی می‌کنند تا اطمینان حاصل کنند که نکات اصلاحی مورد توجه‌شان رعایت شده‌اند. اگر این نکات به درستی پیگیری نشده باشد، احتمال ریجکت مجدد مقاله شما بالا خواهد رفت.
  • نارضایتی از اصلاحات : گاهی اوقات، بازبینی‌کنندگان ژورنال ممکن است از تغییرات و اصلاحاتی که در مقاله اعمال شده است، راضی نباشند و دلایل دیگری نیز برای رد کردن مقاله داشته باشند.
  • عدم توجه به نکات اصلاحی برای بار دوم : در بعضی موارد، بازبینی‌کنندگان ژورنال در دور دوم بررسی مقاله، به نکات اصلاحی که در دور اول بیان شده بودند، دوباره اشاره می‌کنند. اگر شما این نکات را در دور دوم نیز به درستی پیگیری نکنید، احتمال ریجکت مقاله پس از ریوایز را نمی‌توان فقط به نقاط فنی یا علمی مرتبط با مقاله برگرداند. بسیاری از دلایل غیرفنی نیز ممکن است در این موارد نقش داشته باشند.
  • فرمت نامناسب : ممکن است در دوره ریوایز، فرمت مقاله شما به درستی تغییر نکرده باشد و با اینکه نکات اصلاحی برطرف شده باشند، فرمت آن نامناسب باشد. این موضوع می‌تواند باعث ریجکت مجدد مقاله شما شود.
  • مشکلات دیگر در فرآیند ارسال: ممکن است این باشد که ارسال مقاله شما با مشکلاتی روبرو شده باشد، به عنوان مثال مشکل در انتقال فایل، عدم رعایت دستورالعمل ارسال مقاله و … . این موارد هم می‌تواند به ریجکت مقاله پس از ریوایز منجر شود.
  • نداشتن بررسی دقیق از لیست اصلاحات : گاهی اوقات، نویسندگان برای پاسخ به نکات اصلاحی، سریعا تغییرات لازم را اعمال می‌کنند و ارسال دوباره مقاله را بدون بررسی دقیق از لیست اصلاحات انجام می‌دهند. این موضوع ممکن است باعث این شود که نکات اصلاحی به درستی پیگیری نشود و بازبینی‌کنندگان ژورنال، مقاله را رد کنند.

با توجه به موارد بالا، می‌توان گفت که پس از دریافت نامه ریوایز، نویسندگان باید با دقت و با توجه به تمامی نکات اصلاحی، مقاله خود را بهبود ببخشند.

بعد از رد شدن مقاله چه کنیم

جمع بندی

ریجکت مقاله به معنای رد شدن مقاله توسط ناشر (مجله یا کنفرانس) است. در این صورت، مقاله به دلیل عدم ارتباط با موضوع مجله، نامناسب بودن جنبه‌های مختلف آن، عدم رعایت الگوها و قواعد موجود در مجله، کیفیت پایین مطالعه یا دیگر دلایل، رد می‌شود.

بسیاری از نویسندگان مقاله، از تلاش‌های فراوانی برای نوشتن و تدوین مقالات خود استفاده می‌کنند تا آنها را برای ارسال به مجلات و کنفرانس‌های معتبر انتخاب کنند. اما در بعضی از موارد، مقاله شما ممکن است به دلیل عدم رعایت نکاتی که برای پذیرش در مجله مورد نظر باید رعایت شود، رد شود.

چکیده تفصیلی را چگونه بنویسیم؟
نوشتن مقاله ریویو به صورت فوری و تضمینی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.