رزومه کاری

خانه » مقاله » رزومه کاری

آیا می دانید که رزومه کاری چیست و چه تاثیری بر روی پذیرش شما در مصاحبه های شغلی و یا در پذیرش در بین داوطلبان استخدام در یک شرکت خواهد داشت؟ رزومه کاری متن کوتاهی است که شما باید اطلاعات شخصی و سوابق تحصیلی و شغلی خود را به طور خلاصه به گونه ای در آن بیان کنید که باعث افزایش شانس شما برای موفقیت در انتخاب از بین سایر داوطلبان هنگام درخواست فرصت های شغلی جدید شود. در صورت نیاز به تنظیم یک رزومه کاری ایده آل می توانید با کارشناسان ما در موسسه علمی پژوهشی سفیر تماس بگیرید تا نحوه تنظیم آن را به اطلاع برسانیم.

رزومه کاری
رزومه کاری

رزومه کاری چیست؟

شاید خود شما به خوبی بدانید که رزومه چیست و برای بارها نام این کلمه را در هنگام جستجو برای شغل جدید شنیده باشید. رزومه به انگلیسی به صورت resume نوشته می شود و یکی از مهم ترین مواردی است که در کشورهای خارجی برای درخواست به منظور استخدام در فرصت های شغلی جدید باید به شرکت و یا محلی که قصد اشتغال به کار در آن را دارید تحویل دهید. ما در ادامه در مورد اهمیت رزومه بیشتر صحبت خواهیم کرد و نکاتی را در مورد نحوه نگارش آن به اطلاع شما خواهیم رساند.

اهمیت رزومه چیست

با توجه به آن چه تا به حال در ارتباط با رزومه کاری گفته شد به خوبی با اهمیت داشتن رزومه ای پربار آشنا شده اید. علاوه بر این، شاید برای بارها شاهد پذیرش دوستان و یا آشنایان خود در شرکت ها و یا فرصت های شغلی منحصر به فرد به دلیل دارا بودن رزومه ای استثنایی بوده اید. برای همین ما توضیح زیادی در این مورد نخواهیم داد و تنها به این نکته اکتفا می کنیم که در کشورهایی که پذیرش متقاضیان با توجه به ضوابط و قوانین و به دور از ملاحظات دیگر صورت می پذیرد، رزومه از هر عامل دیگری در پذیرش متقاضیان مهم تر است.

ارتباط رزومه کاری و سابقه کاری

بسیاری هستند که رزومه کاری را همان سابقه کاری می دانند که در بر گیرنده همه تجریباتی است که شما در گذشته داشته اید. اگر چه این برداشت می تواند تا حد زیادی درست باشد، اما می توان مفهوم رزومه را گسترده تر در نظر گرفت که در بر گیرنده مطالب دیگری به جز سوابق کاری شما می باشد.

سوابق تحصیلی در رزومه کاری

ذکر سوابق تحصیلی در رزومه کاری می تواند به شما کمک کند تا ضمن معرفی بهتر خود، کارفرما را با پیشینه تحصیلی و مهارت های احتمالی که در این دوره کسب کرده اید آشنا کنید. به خصوص در صورتی که فارغ التحصیل دانشگاه های معتبر در کشور باشید. به نظر می رسد که سوابق تحصیلی لازمه هر رزومه ای باشد و بدون این اطلاعات رزومه شما کامل نخواهد بود و حتی اگر ارتباطی بین شغل درخواستی و رشته تحصیلی شما وجود نداشته باشد باید آن را حتما ذکرکنید.

افتخارات علمی در رزومه کاری

یکی دیگر از مواردی که مرتبط با دوره تحصیل شما در دانشگاه و یا در دوره های قبل از دانشگاه می باشد افتخارات علمی است که در این دوره ها کسب کرده اید. هر گونه رتبه و یا مدالی که در این دوران کسب کرده اید به شما کمک خواهد کرد تا رزومه بهتری از خود ارائه کنید.

تخصص فنی در رزومه کاری

در صورتی که تخصص هایی دارید که فکر می کنید با ذکر آن ها در متن رزومه کاری خود موفق خواهید شد نظر کارفرما و یا شرکتی که در آن اقدام به درخواست شغل نموده اید را جلب کنید، توصیه می کنیم که آن را به طور خلاصه و تیتروار در رزومه خود ذکر کنید. تخصص فنی را ممکن است در طول مشاغل قبلی کسب شده باشد و یا این که در مواقع خاص و با تلاش این تخصص ها را به دست اورده باشید.

دستاوردهای تحصیلی و شغلی در رزومه

در صورتی که علاوه بر موارد ذکر شده در بالا توانسته اید دستاورد خاصی در دوره زندگی خود داشته باشید (که شما را از سایر افراد متمایز می کند) از ذکر آن ها در رزومه خود بهره بگیرید تا نتیجه بهتری به دست آورید.

اطلاعات فردی در رزومه کاری

شاید این بخش یکی از بدیهی ترین و ابتدایی ترین بخش هایی باشد که در هر رزومه ای باید به چشم بخورد. نباید فراموش کنید که اطلاعات فردی خود را به صورت دقیق در اختیار کارفرما قرار دهید.

حجم متن رزومه کاری

توجه داشته باشید که متن رزومه شما بیش از حد طولانی نباشد. به این منظور باید تلاش کنید تا کلیه موارد ذکر شده در بالا را به طور خلاصه و مفید با بیانی شیوا در ساختاری جذاب در اختیار مخاطب خود قرار دهید. برای آشنایی بیشتر با نحوه تدوین رزومه کاری خود می توانید از نمونه هایی که در فضای مجازی وجود دارد استفاده کنید. هر کدام از این نمونه ها که بیشتر با مطالبی که قصد نگارش آن ها را داربد همخوانی داشته باشد گزینه مناسبی برای انتخاب خواهد بود.

کلام آخر

برای موفقیت در دست یافتن به فرصت های شغلی جدید با انتخاب شدن از بین سایر متقاضیان، باید اهمیت ویژه ای به تنظیم رزومه خود بدهید. به خصوص در صورتی که ملاک انتخاب افراد صلاحیت آن ها باشد  و ملاحظات دیگر برای کارفرما مهم نباشد. در این صورت رزومه حتما نقش مهمی در انتخاب شخص برتر خواهد داشت.

ما در این متن سعی کردیم تا بخش های مختلف و مواردی که باید در رزومه شما ذکر شوند را به طور خلاصه مورد اشاره قرار دهیم و در چند تیتر اشاره ای به لزوم ذکر سوابق تحصیلی، سوابق شغلی، مهارت ها، تخصص های فنی، اطلاعات فردی، افتخارات کسب شده و … در رزومه نمودیم. در صورتی که فکر می کنید راهنمایی بیشتری در این زمینه نیاز دارید، و یا در صورت نیاز به کمک برای تنظیم رزومه کاری خود می توانید با کارشناسان ما در موسسه علمی پژوهشی سفیر تماس بگیرید.

ثبت مقاله در کنفرانس
مراحل مقاله isi

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.