راهنمای تدوین مقاله

خانه » پذیرش و چاپ » راهنمای تدوین مقاله

در صورت نیاز به استفاده از راهنمای تدوین مقاله علمی باید دقت کنید که با توجه به این که ژورنال علمی که قصد ارسال مقاله خود برای چاپ و پذیرش به آن را دارید نسبت به نکات ذکر شده در این راهنماها حساسیت ویژه ای دارند، د تا مشکلی در پذیرش مقالات شما به وجود نیاید. به طور معمول بسیاری از ژورنال های علمی تلاش می کنند تا با تدوین یک راهنمای جامع سعی کنند دانشجویان و متقاضیان چاپ مقاله را با استانداردهای مدنظر ژورنال خود برای پذیرش مقالات علمی آشنا کنند.

ما در این متن به بررسی کوتاه این راهنماها و فواید استفاده از نکات ذکر شده در آن ها خواهیم پرداخت. در صورت نیاز به اطلاعات بیشتر در مورد نکات نگارش مقاله می توانید با کارشناسان ما در موسسه علمی پژوهشی سفیر تماس بگیرید.

 

راهنمای تدوین مقاله
راهنمای تدوین مقاله

راهنمای تدوین مقاله چیست

راهنمای تدوین مقاله در واقع یک متن چند صفحه ای است که در بر دارنده نکات مهم مورد نیاز برای نگارش و ارسال مقاله برای ژورنال های علمی در داخل و یا خارج از کشور می باشد. با توجه به زبانی که مقاله خود را به نگارش در آورده اید و یا با توجه به مجله ای که قصد ارسال مقاله خود برای چاپ را دارید، این نکات می تواند در استانداردهای نگارشی و یا فونت مورد استفاده تفاوت هایی با هم داشته باشد.

برای مثال تعدادی از مجلات علمی هستند که دستورالعمل های خاصی برای انتخاب سایز فونت مقاله و یا تعداد خطوط مقاله در هر صفحه دارند و شما باید در زمان نگارش و یا تایپ مقاله به این نکات توجه داشته باشید. در غیر این صورت به سادگی به دلیل نادیده گرفتن این نکات پیش پا افتاده مقاله شما رد خواهد شد.

علاوه بر این ممکن است که با احتمال بسیار بالا شما در هر مجله ای نیاز داشته باشید تا حاشیه صفحات و یا محیط تایپ مقاله را با توجه به نکات گفته شده در راهنمای مذکور انتخاب نمایید.

پس از این نکات کلی راهنما وارد جزئیات نگارش مقاله خواهد شد و قدم به قدم سعی خواهد کرد به شما کمک کند تا در صفحه عنوان و یا سایر بخش های مقاله نکات مهم مورد نیاز برای پذیرش مقاله را لحاظ نمایید. برای همین است که از نظر ما تدوین مقاله علمی با داشتن یک راهنمای جامع می تواند بسیار راحت تر باشد و مزایایی به همراه داشته باشد که در بخش های بعد به تعدادی از آن ها اشاره خواهد شد.

مزایای استفاده از راهنمای تدوین مقاله

برای تدوین مقاله علمی در هر یک از رشته های تخصصی علمی با استفاده از راهنمای تدوین خواهید توانست با سرعت بیشتری شاهد پذیرش مقاله خود در ژورنال انتخابی خود هم در داخل و هم در خارج از کشور باشید.

این سرعت بالاتر در پذیرش مقاله با توجه رعایت نکات مهم مورد نظر هر مجله علمی از بدیهیاتی است که بسیاری از افراد با تجربه از آن آگاه هستند. اما در عین حال دیده می شود که عده ای با سهل انگاری بسیار ساده در نگارش مقاله خود شاهد رد شدن آن توسط نشریه های علمی در داخل و یا خارج از کشور بوده اند.

دلیل افزایش سرعت پذیرش نیز پشت سر گذاشتن مرحله داوری مقاله با سرعت بیشتر می باشد. زیرا که در نظر گرفتن رعایت شدن استانداردها مدت زمان مورد نیاز برای داوری را کاهش خواهد داد و شما شاهد نشر مقاله خود در آن مجله در اسرع وقت خواهید بود.

راهنمای تدوین مقاله در بخش چکیده

یکی از بخش های اصلی هر مقاله که کوتاه ترین بخش آن است چکیده می باشد. در صورتی که قصد داشته باشید در مورد نحوه نگارش چکیده اطلاعات بیشتری کسب کنید، استفاده از راهنمای تدوین مقاله امکان پی بردن به استانداردهای مجله مورد نظر شما برای نوشتن چکیده در ابتدای مقاله وجود خواهد داشت. توجه داشته باشید که تعدادی از مجلات هستند که توصیه هایی در مورد حجم چکیده دارند. برای مثال تعدادی از مجلات داخل کشور تاکید می کنند که نویسنده مقاله سعی کند حجم چکیده از حدود 200 کلمه بیشتر نکند. شما می توانید برای اطلاع دقیق از این نکات به راهنمای پذیرش مقاله که توسط ژورنال مربوطه منتشر شده است استفاده کنید.

دستورالعمل تدوین مقالات و نکات مهم برای نوشتن متن اصلی

از مهم ترین بخش های دیگر مقاله که علی رغم طولانی بودن متن آن باید متناسب با استانداردهای موجود نوشته شود متن اصلی مقاله می باشد که می تواند در بر گیرنده چند بخش باشد. هر یک از این بخش ها نیز به طور معمول در خود مبانی نظری مقاله را جا داده اند و یا این که به پیشینه پژوهش های انجام شده در موضوعات مرتبط با پایان نامه می پردازند.

در صورتی که دسترسی به یک راهنمای جامع برای تدوین مقاله علمی داشته باشید امکان دست یافتن به نکات مهمی که باید در نگارش این بخش از مقاله لحاظ شود ساده تر بوده و خواهید توانست بسیار بهتر استانداردهای مدنظر مجلات علمی را در این بخش رعایت کنید.

درج جداول با توجه به دستورالعمل تدوین مقالات

یک بخش از مقاله که ممکن است در بین سایر بخش ها و به خصوص در متن اصلی قرار داده شود جداول مربوط به مقاله می باشد که این بخش را نیز می توان با استفاده از یک راهنما برای تدوین مقاله علمی به خوبی و با رعایت استانداردهای موجود به فرمت مناسب در داخل متن استفاده نمود. البته علاوه بر جداول، نمودارها نیز باید با در نظر گرفتن فرمت استاندارد به مقاله اضافه شوند.

کلام آخر

اهمیت یافتن یک راهنمای جامع برای نوشتن مقاله برای افزایش احتمال اکسپت آن در ژورنال های علمی بر کسی پوشیده نیست. در صورتی که نیاز به اطلاعات بیشتر در مورد راهنمای تدوین مقاله برای چاپ در هر یک از ژورنال های داخلی و خارجی دارید می توانید با کارشناسان ما در موسسه علمی پژوهشی سفیر تماس بگیرید تا اطلاعات بیشتری در این زمینه به شما ارائه دهند.

راهنمای چاپ مقالات isi
چکیده چیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.